Διαβάστε εδώ:
Η πρόσφατη έγκριση των εντόμων ως τροφής στην ΕΕ προκάλεσε κυρίως τον αποτροπιασμό στους πολίτες καθώς ουδέποτε ήταν στην κουλτούρα των ευρωπαίων, ωστόσο υπάρχουν επιχειρηματίες στη Γερμανία που δοκιμάζουν τους με γρύλους παντού στα προϊόντα τους.
Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μια αλυσίδα παγωτών προσφέρει τα «Barbecue Ice Cream». Εκτός από αλεύρι από οικιακούς γρύλους που χρησιμοποιείται, όπου τα αποξηραμένα έντομα χρησιμοποιούνται ως επικάλυψη, η γεύση και η υφή τους πρέπει στη συνέχεια να καλυφθούν με εκχυλίσματα άγριου μελιού, βανίλιας και μπισκότων.
Υψηλό σε χοληστερόλη με επικίνδυνους ιούς
Ένας νέος κανονισμός της ΕΕ επέτρεψε πρόσφατα τη χρήση περισσότερων εντόμων στα τρόφιμα, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά υψηλά σε χοληστερόλη και ενέχουν κίνδυνο κατάποσης επικίνδυνων ιών . Για παράδειγμα, το αλεύρι από τα αγροκτήματα κρίκετ περιέχει 545,67 mg χοληστερόλης σε 100 g, η οποία είναι ισοδύναμη με την κατανάλωση 100 g αυγών. Τα οποία ωστόσο, παρουσιάζονται βλαβερά για τον ίδιο λόγο, απο τους ίδιους που προωθούν τα έντομα.
Κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής εκστρατείας-προπαγάνδας που δημιουργήθηκε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης γύρω από τα «βρώσιμα έντομα» και το σκουλικάλευρο, ο κόσμος τρομοκρατήθηκε και πολλά αρτοποιεία είναι πλέον υποχρεωμένα να διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν έντομα στα προϊόντα τους.
Ας ελπίσουμε να μην συμβεί το ίδιο και στα παγωτά!
nypost.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου